maanantai 28. lokakuuta 2013

Sydämellisesti sukkia

Sukkasadon viime metreillä on valmistunut vielä muutamat sukat. Sydämellisiä sukkia kokeilin tehdä kahdellla eri versiolla: ensimmäisiin en ollut tyytyväinen vaan purin sukanvarren pois ja tein hieman eri tavalla kuvion. Näin jälkikäteen ajatellen olisiko sittenkin tämä ensimmäinen versio ollut parempi?
Jälkiviisaus ja harmittelu on aina paikallaan.;D  Voinhan neuloa ensimmäisen version tietty uudelleen.
Sydämellisten naisten sukkien lisäksi tein varsin miehiset sukat. Kokoa on nimittäin 46-47, varsinaiset veneen kokoiset sukat. Sukat menenevät jollekin varsin ISOkenkäiselle mieshenkilölle. Lankana edelleen Novita 7-veljestä, puikot 3,5.
Sukkien mallina oli alunperin miehen ruotosukat Novitan sukkalehdestä viime vuodelta. Varren teko sujui mallin mukaan nilkkaan saakka, jolloin päätin tehdä resorin parantamaan istuvuutta. Terän kuvioon tulikin sitten virhe, jonka huomasin vasta puolivälissä terää. Enpäs viitsinyt enää purkaa ja itse asiassa "virhekuvio" miellyttää minun silmääni enemmän kuin alkuperäinen.
Vielä yhdet sukat olisi tekeillä Sukkasatoon, sitten on vuoro jollekin muulle.

lauantai 19. lokakuuta 2013

Tunnelmointia

Ulkona sataa lunta ja tuulee. Kylmää on luihin ja ytimiin.
Mutta sisällä on lämpöistä. Kynttilät palavat.
Möykkyiset koristekurpitsat luovat jänniä varjoja kynttilän valossa.
On mukavaa olla ihminen.


maanantai 7. lokakuuta 2013

Rakas Risto

Risto Reipas on ollut nyt yhden vuorokauden kotona. Rakas Risto. Aivan yhtä ihana kuin ennenkin.
Aamulla Risto Reipas säpsähti herätyskelloon kyhnättyään koko yön parisängyssä keskellä. Sitten hän vaati suurella äänellä jotain. Vanhastaan kisu muisti, että aamuisin tässä talossa saa maitopuuroa.
Puuron jälkeen piti ottaa pienet aamupäiväunet maitojämät leuassa.
Reissukissan tassu

Jisto Maitoparta

Kaupasta kävin ostamassa Jistolle puoli kiloa perattuja muikkuja. Hyvin maistui kalat sekä Jistolle että isosisko Jafalle. Loppupäivän Jisto makaili ruokakupin ääressä ja sylissä. Mamma ei joutanut edes puolukoita perkaamaan sylitykseltä Jisto on hemmoteltu aivan tainnoksiin.
Mutta miksi Jisto makaa kauppakassissa? Ruoka vai reissu mielessä?
Jisto kauppakassissa

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Risto Reipas saapui kotiin

Tänään saapui Risto Reipas kotiin. Viiden kuukauden villinä juoksemisen jälkeen, toukokuussa lähti pois kotoa.
Ei ajaneet halla eikä halli kissaa kotiin vaan ovelat kylän naiset antoivat Mammalle vinkkejä missä kissa luuraa ja sinne Mamma vei kissanloukkua.
Risto Reippaan reviiri oli laajentunut puolentoista kilometrin päähän kotoa. Hyvässä kunnossa ja vatsa pullollaan kissa saapui kotiin.
Häkissä pelotti kovasti, mutta muutaman minuutin jälkeen Risto Reipas selvästi muisti, että kotihan tämä olikin.
Sitten puskettiin ja kehrättiin ja syötiin ja kehrättiin ja puskettiin. Taas syötiin vaikka vatsa oli jo pinkeänä. Sitten istuttiin sylikkäin ja siliteltiin. Käsi vispaten. Jospa kisu pysyisi nyt kotona.

lauantai 5. lokakuuta 2013

Luna sairastaa

Nukkumaanmenoaikaan torstaina perheen kuopus huuteli yläkerrastaan, että Luna tekee asiansa nurkkaan ja mukana on verta. Onneksi perjantaina oli lomapäivä töistä ja sain eläinlääkärille ajan heti. Ennen sitä Luna ehti käydä tikistelemässä pissiä pellossa ja hiekka-astialla useita kertoja. Ja kisu-rasu naukui koko ajan ja hönttäsi levottomana.
Luna tripillä
Eläinlääkärissä Luna nukutettiin ja tutkittiin, reseptit ja hoito-ohjeet mukaan ja apteekin kautta kotiin. Virtsatulehdus. Lunalla on ilmeisesti herkkyys reagoida stressitilanteisiin virtsatulehduksella. Stressin aiheuttajana ilmeisesti kuivaruoka laadun muuttuminen edellisen ruokapussin loputtua.

Kotimatkalla Luna oli kummallisen oloinen ja rauhallinen autossa. Tulomatka eläinlääkäriin oli ollut yhtä huutoa. Opiaattilääkitys sai kisun omiin maailmoihinsa. Kotona Luna istui kieli tötteröllä paikallaan ensin sohvalla kaksi tuntia ja sen jälkeen muovisen kauppakassin edessä kaksi tuntia. Ihan pihalla.
 Kotiin tullessa lampaat riensivät oitis katsomaan miten sairas Luna voi. Lunan tassussa oli vielä side nukutuksen ja verikokeen ottamisen jäljiltä. Luna ei arvostanut lampaitten myötätuntoa.
Älyttömän kallista on tuo eläinlääkärillä käyminen ja lisäksi vielä lääkkeet. Kuinkahan monella on vakuutuksia lemmikeille? Minulta nimittäin kysyttiin onko vakuutuksia ja jäin miettimään kannattaisiko olla vakuutus ja paljonkohan se maksaisi. Yhteen lääkärikäyntiin meni ainakin hulvaton määrä euroja. Mutta tärkeinttä tietty on, että Luna tervehtyy. Ei ole kiva, kun pikkukisu on kipeä.